Hvad er en grafisk designer?

Hvad er en grafisk designer egentligt? Ofte når jeg fortæller folk at jeg studerer grafisk design, får jeg altid spørgsmålet: “Hvad er det så helt præcis?” og det har jeg tænkt mig at gå mere i dybden med i dette blogindlæg. 

En grafisk designer kan være mange forskellige ting, ofte har en grafisk designer en masse forskellige kompetancer indenfor den grafiske verden og indenfor designverdenen, derudover også en masse viden om markedsføring og branding. 

 

Da der er en masse forskellige områder indenfor grafisk design, kan det være forskelligt fra grafisk designer til grafisk designer hvad personen arbejder med og har spidskompetance i. En kan eksempelvis arbejde med reklametryk, mens en anden kan lave emballagedesign og en helt tredje kan designe hjemmesider. 

Et fællestræk for alle grafiske designere er dog at kunne kommunikere igennem et visuelt design. 

En grafisk designer kan f.eks. lave: 

  • Plakater, postkort, brevpapir og klistermærker
  • Emballagedesign (Alt slags emballage f.eks. mælkekarton, makeupindpakning, cornflakes-pakke osv.) 
  • Logoer
  • Videoer/ redigering af videoer 
  • Opsætning af et magasin, booklet, bog osv. 
  • CD-cover, LP Cover
  • Opgaver indenfor markedsføring, branding og SoMe. 
  • Hjemmeside design. 
  • Banner, flag, skilte
  • Flyers, brochurer, visitkort

Og MEGET MEGET mere.

Hvad er grafik i det hele taget? 

Grafik er illustrationer ofte lavet på en computer. Hvis vi tager udgangspunkt i en helt almindelig tegning, så er grafik det samme, bare lavet på computer med en mus i stedet for en blyant. 

Jamen hvad er design så?

Design er primært det at skabe noget. Her kan man drage parallel til en tøjdesigner, som skaber nyt tøj. Designeren er hele tiden er i en kreativ process og finder inspiration overalt. Idéer bliver vendt og drejet og arbejdet på alt for mange gange og til sidst finder man den perfekte løsning og står med et stærkt design, hvad end det skal bruges til.

Ofte er arbejdsopgaven at skabe noget visuelt som taler til en bestemt målgruppe. Hvis jeg f.eks. skal lave en reklame for den nyeste barberskum til mænd, så er det nok ikke den bedste idé at sætte produktet på en lyserød baggrund omringet af sommerfugle. Her skal jeg ind og lave en masse research, lære målgruppen at kende rigtig godt – og kan derefter skabe det helt rigtige til denne reklame. 

Vil du vide mere om uddannelsen som grafisk designer kan du læse mere her: Bliv Grafisk designteknolog